Tabarruj

Du måste veta vad Tabarruj innebär för att kunna hålla dig undan detta. At Tabarruj enligt Imam Malik så innebär det i det arabiska språket att visa på display sin skönhet och försköning.
 
At Tamyeez,
 
Allah säger i Surat Nuur: ''In such a way as to not display the adornments''
 
Så den språkliga definitionen av at Tabarruj är sådan. Om den äldre kvinnan som detta gäller är förbjuden att visa försköning så vad gäller då den unga kvinnan? Detta i sig bör vara en förordning som räcker för att kvinnan inte ska visa sig förskönad inför främmande människor.
 
Tabarruj är när en kvinna visar sin charm och skönhet så därför mina systrar, kvinnans grund är att hon döljer sin skönhet och sin försköning. Och låt dem inte stampa på sina fötter för att visa det de döljer av sina försköningar och det är därför som shaykhul Islam Ibn Baz rahimahullah säger som återfinns i hans Majmu al Fatawa i definition av Zinah och skönhet och vad det innebär. Försköning och skönhet som är förbjudet att visas är att Zina är en samling av termer som beskriver allt som en man älskar av en kvinna och älskar att se. Ibn Baz säger, varesig det är hennes skönhet eller extra som hon adderar på sin kropp osv. Och det är många kvinnor som visar Zina som Allah har obligerat att man döljer. Systrar, varför är Tabarruj så farligt? Varför är det så farligt och seriöst att visa sin skönhet och sina försköningar? At Tabarruj är en förislamiskt och det fanns innan profeten alayhi salam sändes. Och visa inte er själva som de gjorde i tiden av ignorans(den förislamiska tiden). Hur kan den Muslimska kvinnan vara nöjd över att gå klädd som de förislamiska människorna, när hon har välsignats med att tillhöra den bästa av Ummah.
 
At Tabarruj är en seriös fråga till den punkt att profeten alayhi salam gjorde att man lämnade at Tabarruj en grund för att kvinnan kunde ge bay'ah och ett av villkoren för detta var att kvinnan lämnade praktiserandet av at Tabarruj. Abdulllah ibn Ammar sa, att Umaymah dottern till Ruqayqah kom till profeten alayhi salam för att ge bayah så profeten alayhi salam sa, ''Jag accepterar din bayah baserat på att du inte associerar någon med Allah, inte heller stjäl du, inte heller begår du Zina, inte heller dödar du dina barn, inte heller slander du unintentionally och sprider falskheter, inte heller sörjer du de döda och inte heller så visar du dig i at Tabarruj såsom dem gjorde i den förislamiska tiden.''
 
At Tabarruj har onda konsekvenser och det är en stor synd.
 
(16:08)

Kommentera här: