Lite lärdomar

Ayyub as sikhtiyaane -
 
 
Hade otroligt med stora rikedomar. 
Men förlorade allting, allting försvann och Allaah subhana wa ta'aala prövade honom med en sjukdom. Hela kroppen blev sjuk. Men Allaah subhana wa ta'aala bevarade hans tunga och hjärta och dessa använde Ayyub för att åminnas Allaah subhana wa ta'aala. Hans sjukdom blev lång tills dess att folk bojkottade honom, endast hans fru var kvar som brukade hjälpa och ta hand om honom, och hon kom ihåg hur han tog hand om henne när han var frisk.
 
Du är straffad för att du syndat. Vilket inte var fallet.
 
''Olyckor brukade drabba mig, men du är den Barmhärtigaste av de barmhärtiga.''
 
Påminnelse och lärdomar:
 
- Ayyub bad till Allaah subhana wa ta'aala att han skulle bli frisk.
 
- En muslim ska åkalla Allaah subhana wa ta'aala alltid. 
 
- Allaah subhana wa ta'aala gjorde profeten Ayyub sjuk i 18 år trots att han var Allaahs awliya(en utav dem han älskar). 
 
- Lärdom av berättelsen, hur bemöttes prövningen? Med tålamod. 
 
- Hundra grässtrån. :O. 
 
-  Good times - Bad times = Trials. 
 
- Tålamod är som tyglarna på hästen( som antingen styr en till paradiset eller helvetet). Utan tålamod så kommer man att ge upp. De svaga människorna dyrkar Allaah på en avgrund. Ha tålamod i att lyda Allaah subhana wa ta'aala, dels i att inte synda, acceptera ödet och göra goda gärningar. Tålamod är ett starkt skinande ljus som hjälper människan att se i detta liv, tålamod är hälften av imaan. 
 
- Man prövas ienlighet med sin tro. Prövningarna fortsätter att drabba den troende tills den troende går syndfri på denna jord. Allaah subhana wa ta'aala prövar dig ienlighet med din tro. Får du dubbla prövningar för att få dubbel belöning? Allaah subhana wa ta'aala prövar en inte med mer än man inte klarar av. 
 
- En troende drabbas inte av någon motgång förutom att detta suddar bort hans synder, t.om om du sticker dig på en liten nål så blir du av med dina synder. Ha en positiv syn! 
 
- Vi får inget straff i nästa liv, vårat straff är i detta liv med prövningar. De enda straffet vi får i detta liv är de vi tillfogat oss själva. Allt dåligt och negativt som drabbar oss muslimer är pga våra egna synder. 
 
- Allaah vill pröva dig, sudda bort dina synder, att du uppnår en hög nivå i paradiset. En person får en nivå som Allaah subhana wa ta'aala bestämt han ska uppnå, men de är inte dina gärningar som för dig dit utan prövningarna. Hur mycket gärningar du än gör så förtjänar du ingenting utan de är med Allaah subhana wa ta'aalas Rahmah som detta sker. 
 
- Vi ska låta dem smaka på de mindre straffet än de stora straffet(domedagen), kanske kmr de ödmjuka sig. #stayödmjuk.
 
- Motgångar i livet får den troende att uppskatta de goda den har. Du förstår inte hur bra de är att vara frisk förrän du blir sjuk. Allaah ta'aala prövar oss med motgångar för att vi ska uppskatta de vi har och vända oss till Honom.
 
- Motgångar betyder inte att Allaah subhana wa ta'aala hatar oss. 
 
- Muslimen ska alltid tro de bästa om Allaah subhana wa ta'aala. 
 
- Har man problem, motgångar så ska man vända sig till Allaah subhana wa ta'aala. När man åkallar så ska man ödmjuka sig och nämna ens situation, vi åkallar Allaah subhana wa ta'aala med Hnas vackraste namn och egenskaper. Ya Tawwaab, Yaa Ghaffoor. Åkallar man Allaah med Hans vackraste namns så gör detta att ens dua accepteras. 
 
- I de som Allaah subhana wa ta'aala bestämt finns en visdom som ingen kan förstå sig på. 
 
- Yaqub alayhi salam - ''Jag klagar bara min sorg och smärta till Allaah.'' 
 
Vilket påvisar att de är ok att beklaga sig inför Allaah subhana wa ta'aala eftersom att Han är den som kommer att hjälpa en.
 
Man ska generellt önska att vara i ett skyddat tillstånd, al afiyya.