tredje delen - de tre frågorna

Om Allah azza wa djall inte sänt ned något annat förutom denna surah(wal asr) så hade de varit tillräckligt för dem, tillräckligt att begrunda denna surahn. Och är tillräckligt som tankeställare då de här är för Allaah tydliggjorde i denna versen att endast de som går med vinst är dem som beskrivs i versen, och alla andra är förlorade. Och det är ett stående bevis att de inte går att uppnå lycka och seger förutom med sann iman, korrekt kunskap, goda handlingar, måste ge råd med sanningen och måste ge råd om tålamod.
 
Al Bukhari sa i sin bok: Kapitlet om kunskapen före tal och handling och beviset är Allahs uttalande ''så vet att de inte finnsn någon värd att dyrka förutom Allaah och be om förlåtelse för dina synder.'' Allah började alltså med kunskap före tal och handling så en person måste först lära sig, sen agerar han. Så han lär sig sin religion sedan agerar han med klarsyn och insikt! 
 
 
Vad är tawhid? Monoteism, att göra Allah till en, att särskilja Allah i dyrkan.
 
 
1. Allah har skapat oss och försörjt oss och han har inte skapat oss utan syfte och han har sänt ett sändebud för oss och den som lyder honom får paradis och den som inte gör detta hamnar i helvetet.
Allaah skapade skapelsen med en enorm vishet som leder till våran lycka och framgång, och meningen med att vi skapades är att vi endast ska dyrka Allaah, och beviset: ''wa ma khalaqtun jinna wal insa illa li'jabudun''.
 
Han beordrade oss med tawhid och att endast dyrka honom, lyda Honom och inte sätta någon vid Hans sida. Han sände oss ett sändebud och han är Muhammad sallAllahu alaihi wa salam för att vi ska agerap å beordringarna i koranen och hålla oss borta ifrån förbjuden som finns däri. Han är den siste och bäste profeten som finns. 
 
''vi har sänt ett sändebud till ett som ska vittna emot er precis som vi sände ett sändebud till farao som farao satte sig uppemot och Allah straffade honom med ett fruktansvärt straff. 
Och den som lyder profeten får paradis och den som inte lyder honom får elden. 
 
''Människor dyrka er Herre.'' - al baqarah vers 21
 
surat al isra-vers 23. Och er Herre har beordrat att ni inte ska dyrka någon annan än honom
 
an nisa 36- dyrka Allah och gör inte shirk
 
surat bayinnah, vers 26 -inga andra påbjud gavs dem än att dyrka Allah med ren och uppriktig tro
'
Till dyrkan hör att man gör det som Allah beordrat en att göra och lämnar det som Allah azza wa djall inte har beordrat en att göra. Vad gäller att söka hjälp al isti'anah så söker vi endast hjälp av Allaah ''iyaka na'budu wa iyaka nasta'in''.
 
Kan man be en person om hjälp med vatten? ja. Men vad gäller att söka hjälp från en person som är med dig så räknas det inte till dyrkan. Precis som Allah sa i berättelsen till Musa: och den som hörde till Musas folk, ropade till Musa : hjälp mig med min fiende och Musa hjälpte honom.
 
Men vad gäller att man åkallar den döende, en staty, en távla eller någon död. Så bör man veta att..
 
surat Luqman vers 13: 
om dem satte medhjälpar vid din sida så har allt dem åstadkommit gått om intet. 
 
Allah förlåter inte den som gör shirk men Han förlåter den Han vill för det som är mindre än shirk.
kapitel 39 vers 25
 
det har uppenbarats för dem som
 
att man endast dyrkar Allah med de olika dyrkanssätt som finns, då Allah endast förtjänar dyrkan och ingen annan. Att man gör 
 
 
bevis: ''Vi har sänt ett sändebud till er som ska vittna mot er liksom vi sände ett sändebud till Farao men Farao satte sig uppe mot de här..''
 
2.Sannerligen så hör moskeerna till Allaah så dyrka därför ingen tillsammans med Allah.
 
3. Det är inte tillåtet att som en muslim sa sig