De tre grunderna - Guldkorn - 1

De var inte beordrade förutom att vara uppriktiga mot Allah i religionen. Detta är Tawhid och Allah beordrar Tawhid, förbjuder shirk, varnar oss ifrån att följa folket av shirk och belöningen i att följa Tawhid. Och straffet i att följa folket av shirk. Så hela koranen kallar till Tawhid och talar om folket och de som trodde på Allah och Hans profet och de som vände sig bort ifrån dessa.
 
''vi har sänt till varje nation ett folk som följer tawhid och förbjuder taghut.''
 
Man ska dyrka Allah uppriktigt. ''Vi är fria ifrån er och ifrån det som ni sätter vid sidan av(Allahs dyrkan)'' Det finns sannerligen fiendskap emellan oss tills ni vänder er till Allah.
 
Vår religion är en religion av Tawhid och alla andra handlingar kommer efter att man tror på särskiljan i dyrkan av Allah subhana wa ta'aala. Salih, Ibrahim, Musa, Nuh, Harun, alla kallade till att dyrka Allah och inte sätta någon vid Hans sida - Vilket är Tawhid. Från Allahs visdom är att Han subhanah har sänt oss profeter och sändebud.
 
''Muhammad är inte fadern till någon av er män, men han är den sista profeten''
 
Av Allahs visdom är att han inte dömer folk förrän efter det att Han azza wa djall har sänt sänderbud och profeter till dem. De lärda är profeternas arvtagare och detta betyder inte att de lärda lär fiqh osv utan att grunden är att de lär dig Tawhid. Profeten spenderade 13 år i Makkah för att kalla till Tawhid. Grunden som rektifierar, förbättrar folk är Tawhid för när personen har korrekt förståelse om Allah om profeten, Islam så har denna korrekt taqwa.
 
Den främsta JIhad är att varna ifrån shirk, jihad av handen, av kroppen var inte implementerat än så de lärda sa att den största formen av Jihad är att varna folk ifrån shirk.
 
Att kalla folk till Tawhid, till det som är rätt, att rektifiera folks hjärtan

Den bästa formen av Tawhid är att lära folket om Allah, vad Han vill av oss, vad Han påbjuder oss och vad Han förbjuder oss. Då förstår man Allahs vishet, rättvisa, kärlek, att Han tabarak wa ta'aala är Al karim..den Givmidle, Ar Rahman den Barmhärtige. Först då kan folk lyda Honom och när folk lämnar Tawhid och kallet till Tawhid så ser vi hur långt de går vilse även om de är bäst i karaktär,
 
När man sätter någon vid Allahs sida så nollställer det alla ens handlingar.
 
Förstå visdomen av visdomen i att en man, shaykh ibn abdulwahhab kallade folket i den arabiska halvön till Islam. Det är obligatoriskt om man har möjlighet och pengar, fysiskt kapabilitet till att besöka Makkah. Om Makkah och Madinah var fylld med shirk och bidah, så tar folket som besöker Makkah och Madina då med sig avgudadyrkan hem? Nej. Före Islams spridning för ca 200-300 år sedan så kom flera människor till Hajj, och under den perioden så spred folk och än idag så sprider dem shaykh Muhammad Abdulwahhabs böcker. Shaykhen såg folkets fel i trosläran och därför så satte han sig ned och kompilerade böcker om det korrekta sättet att dyrka Allah på.
 
Under en period så fanns folk som förstörde hans böcker, husen, tog med sig de lärda till Egypten för att de skulle ändra på sig. Om Allah hade bestämt detta så skulle det självklart ske, men Allah bestämde att även om shaykh Muhammad ibn Abdulwahhabs böcker bränder så skulle dessa nå oss 200-300 år senare.
 
 
25:16
 

Kommentera här: